Здравейте

Здравейте, бихте могли да си пуснете музичка, докато си четете :)

26.02.2011 г.

Никога не е късно


Никога не е късно..
да се забавляваш..., да откриваш нови начини за разкриване на собствените възможности, възможности за забавление, за потъване в безвремие, както и за намиране дори на почитатели ;)

Условие за откриване на един такъв начин е, да ти подарят пастелчета


...после започва забавлението, започваш да си припомняш как се рисува, преглеждаш стотици майсторски работи.., опитваш се да копираш посоките и цветовете от вече нарисувани неща и четеш (най-вече за пастелите) дискусии и съвети как се извежда светлината..


..не мисля, че съм научила коректно, нито пък съм следвала точно съветите на професоналистите.., но може би е достатъчно да започна да харесвам все повече всеки следващ лист хартия, съхранил някой идиличен епизод.

Важен момент в рисуването е, да харесваш много това, което искаш да пресъздадеш, дори да не го направиш абсолютно точно(защото такова ти е харесало), върху пастелите са останали отпечатъците ти, запечатано е и времето, което си стоял пред статива, часовете, дните, които си чакал, докато дойде времето да рисуваш..


и ето ги възможностите за експериментиране и усещането, че се получава, че нещо създаваш, че.. радваш и любимия човек, който винаги е бил убеден, че ти можеш да рисуваш, още преди да ти подари пастелчетата



 

 еми това е, продължавам.. :-p

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Etsy