Макар лятото леко полеко да отминава, винаги е време за ptirinha :) . (птириня)
Приготвя се много внимателно, с любов и още нещо...
Съставки:
задължителни
- аз
- той
- слънчево настроение
- лед само в чашите
- 20-30 сладки целувки (хмм.. може и повече)
- свеж аромат
- и още нещо..
променливи
Виенски улички,
виенски пазарчета,
виенски торти, австрийска бира, виенска чистота,
италиански площади,
италиански улички,
италиански пазари,
италианска пица Маргарита (или моята, ммммм)
и т.н. в незадължителна подредба, променливи, но задължителни променливи :)))
** инспирирано от рецептата за кайпириня, в частност от кашасата PITU :)
Съставки:
60 мл. кашаса
1 лайм
1,5 с.л. кафява захар
кубчета лед
и още нещо.. 8)
Приготвяне:
Измийте лаймът и отрежете двата края. Нарежете го на малки парченца, като махнете бялата сърцевина, на която се дължи горчивият вкус. В чаша сложете парченцата лайм и ги поръсете със захарта, след което размачкайте съдържанието на чашата с дървено чукче , за да се извлече оптимално количество сок.
Напълнете чашата с лед(може натрошен) и допълнете чашата с кашасата, така че да остане един пръст от ръбът на чашата.
(тайната(или още нещото) е в това..)
Не слагайте захар, след като сте прибавили кашасата, защото няма да се разтвори. Сервирайте с две сламки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар